Hej! Mit navn er Alex, og jeg er en sort FTM.

Agata Pajor: Kan du starte med at præsentere dig selv og give os lidt baggrundsinformation?

Hej! Mit navn er Alex, og jeg er en sort transmen. Jeg blev tildelt kvinde ved fødslen, men vidste altid, at jeg var mand. Jeg kæmpede med min kønsidentitet i lang tid, men besluttede til sidst at tage skridt til at leve mit liv som mit autentiske jeg. Et af disse trin var at gennemgå en bundoperation, og jeg er her i dag for at dele min erfaring med andre, der måske overvejer denne mulighed.


Agata Pajor: Kan du forklare, hvad bundoperation er, og hvad det går ud på?


Alex: Bundkirurgi refererer til enhver kirurgisk procedure, der ændrer anatomien i den nedre halvdel af kroppen, specifikt de genitale og/eller anale områder. Der er mange typer af bundkirurgi, hver med sit sæt af risici, fordele og genopretningsproces. Nogle almindelige procedurer omfatter blandt andet falloplastik, metoidioplastik og vaginektomi.

Phalloplasty involverer at konstruere en neophallus, eller en ny penis, ved hjælp af hud og andet væv fra andre steder på kroppen. Dette kan være en kompleks og involveret procedure, der typisk kræver flere operationer i løbet af flere måneder eller endda år.

Metoidioplastik involverer brug af hormonbehandling til at forstørre klitoris, som derefter flyttes til at ligne en lille fallus. Denne procedure er mindre invasiv end phalloplastik og resulterer ofte i en kortere restitutionsperiode, men den er muligvis ikke egnet for alle, især dem, der ønsker en større fallus.

Vaginektomi er en procedure, der fjerner vaginalvævet, hvilket kan hjælpe transmænd til at føle sig mere komfortable og tilpasset deres køn.

Den specifikke operation, som nogen har, vil afhænge af deres individuelle mål og behov, såvel som faktorer som alder, overordnet helbred og anatomi. Det er vigtigt at have en grundig forståelse af risici, fordele og genopretningsprocessen, før du beslutter dig.


Agata Pajor: Hvordan var din beslutningsproces, da du besluttede dig for at gennemgå en bundoperation?


Alex: Det var en lang og svær proces for mig. Jeg vidste, at jeg var nødt til at foretage en fysisk forandring af min krop for at føle mig mere komfortabel og tilpasset mit køn. Jeg vidste også, at det var en stor beslutning, der ville påvirke resten af ​​mit liv. Jeg lavede en masse research, talte med andre transpersoner, der var blevet opereret, og mødtes med flere kirurger for at forstå mulighederne og træffe en informeret beslutning. Jeg rådførte mig også med min terapeut og talte med min familie og venner for at sikre, at jeg havde et stærkt støttesystem på plads.

Til sidst besluttede jeg, at en bundoperation var det rigtige valg for mig, og jeg er så glad for, at jeg tog den beslutning. Det har været en livsændrende oplevelse, og jeg føler mig meget mere komfortabel og selvsikker i min egen hud.


Agata Pajor: Hvordan var din genopretningsproces efter operationen?


Alex: Det var en lang og udfordrende proces, både fysisk og følelsesmæssigt. Der var mange smerter og ubehag i restitutionsperioden, og jeg måtte holde fri fra arbejde for at fokusere på mit helbred. Men jeg var også omgivet af en masse kærlighed og støtte fra min familie og venner, hvilket gjorde hele forskellen.

Jeg var nødt til at følge en streng tidsplan for fysioterapi og sårpleje for at sikre, at jeg helede ordentligt og reducerede risikoen for komplikationer. Dette omfattede regelmæssige aftaler med min kirurg, fysioterapeut og primærlæge. Jeg måtte også undgå visse aktiviteter, såsom tunge løft og seksuel aktivitet, i flere måneder efter operationen.

Følelsesmæssigt var genopretningsprocessen en rutsjebane. Der var dage, hvor jeg følte mig utrolig og taknemmelig for min nye krop, og der var også dage, hvor jeg følte mig overvældet og bange. Det var meget at forholde sig til, men jeg kunne komme igennem det ved hjælp af terapi og støtte fra mine nærmeste. 

Alt i alt var genopretningsprocessen hård, men jeg er så glad for, at jeg gik igennem den. Jeg føler mig som et nyt menneske, og jeg er endelig i stand til at leve mit liv som mit autentiske jeg.


Agata Pajor: Hvilket råd har du til andre transpersoner, der overvejer en bundoperation?


Alex: Mit råd vil være at lave din research, tale med andre transpersoner, der er blevet opereret, og træffe en informeret beslutning. Sørg for, at du forstår risiciene, fordelene og genopretningsprocessen, og sørg for, at du har et stærkt supportsystem på plads.

Det er også vigtigt at være tålmodig med dig selv og give dig selv tid til at restituere både fysisk og følelsesmæssigt. En stor beslutning og en stor forandring, og det er okay at føle sig overvældet eller bange. Bare husk, at du ikke er alene, og der er mennesker og ressourcer til rådighed for at hjælpe dig gennem processen.

Og endelig, lad ikke andres meninger eller forventninger påvirke din beslutning. Bundoperation er et personligt valg, og det vigtigste er, at du gør det, der er rigtigt for dig og dit mentale og fysiske helbred.

 

Planlægger du operation? Prøv Emisil!

Black FTM


Efterlad en kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.