Hoi! Mijn naam is Alex en ik ben een zwarte FTM.

Agata Pajor: Kun je beginnen met jezelf voor te stellen en wat achtergrondinformatie te geven?

Hoi! Mijn naam is Alex en ik ben een zwarte transmannen. Bij mijn geboorte kreeg ik een vrouw toegewezen, maar ik wist altijd dat ik een man was. Ik worstelde lange tijd met mijn genderidentiteit, maar besloot uiteindelijk stappen te ondernemen om mijn leven te leven als mijn authentieke zelf. Een van die stappen was het ondergaan van een operatie aan de onderkant, en ik ben hier vandaag om mijn ervaring te delen met anderen die deze optie mogelijk overwegen.


Agata Pajor: Kunt u uitleggen wat een bodemoperatie is en wat het inhoudt?


Alex: Bodemchirurgie verwijst naar elke chirurgische ingreep die de anatomie van de onderste helft van het lichaam verandert, met name de genitale en/of anale gebieden. Er zijn veel soorten bodemoperaties, elk met zijn eigen risico's, voordelen en herstelproces. Enkele veel voorkomende procedures zijn onder meer phalloplastiek, metoidioplastiek en vaginectomie.

Bij falloplastie wordt een neophallus, of een nieuwe penis, gebouwd met behulp van huid en ander weefsel van elders in het lichaam. Dit kan een complexe en betrokken procedure zijn waarvoor doorgaans meerdere operaties nodig zijn in de loop van enkele maanden of zelfs jaren.

Metoidioplastiek omvat het gebruik van hormoontherapie om de clitoris te vergroten, die vervolgens wordt verplaatst om op een kleine fallus te lijken. Deze procedure is minder invasief dan phalloplastiek en resulteert vaak in een kortere herstelperiode, maar is mogelijk niet voor iedereen geschikt, vooral voor degenen die een grotere fallus wensen.

Vaginectomie is een procedure waarbij het vaginale weefsel wordt verwijderd, waardoor transmannen zich prettiger kunnen voelen en zich beter kunnen afstemmen op hun geslacht.

De specifieke operatie die iemand ondergaat, hangt af van zijn of haar individuele doelen en behoeften, maar ook van factoren zoals leeftijd, algehele gezondheid en anatomie. Het is belangrijk om een ​​grondig inzicht te hebben in de risico's, voordelen en het herstelproces voordat u een beslissing neemt.


Agata Pajor: Hoe verliep uw besluitvormingsproces toen u besloot een bodemoperatie te ondergaan?


Alex: Het was een lang en moeilijk proces voor mij. Ik wist dat ik een fysieke verandering in mijn lichaam moest aanbrengen om me comfortabeler te voelen en in lijn te komen met mijn geslacht. Ik wist ook dat het een grote beslissing was die de rest van mijn leven zou beïnvloeden. Ik deed veel onderzoek, sprak met andere transgenders die een operatie hadden ondergaan, en ontmoette verschillende chirurgen om de opties te begrijpen en een weloverwogen beslissing te nemen. Ik heb ook mijn therapeut geraadpleegd en met mijn familie en vrienden gesproken om er zeker van te zijn dat ik over een sterk ondersteuningssysteem beschikte.

Uiteindelijk besloot ik dat een bodemoperatie de juiste keuze voor mij was, en ik ben zo blij dat ik die beslissing heb genomen. Het is een levensveranderende ervaring geweest en ik voel me veel comfortabeler en zelfverzekerder in mijn vel.


Agata Pajor: Hoe was uw herstelproces na de operatie?


Alex: Het was een lang en uitdagend proces, zowel fysiek als emotioneel. Er was veel pijn en ongemak tijdens de herstelperiode, en ik moest vrij nemen van mijn werk om me op mijn gezondheid te concentreren. Maar ik werd ook omringd door veel liefde en steun van mijn familie en vrienden, wat het verschil maakte.

Ik moest een strikt schema van fysiotherapie en wondverzorging volgen om er zeker van te zijn dat ik goed genas en het risico op complicaties verkleinde. Dit omvatte regelmatige afspraken met mijn chirurg, fysiotherapeut en huisarts. Ook moest ik bepaalde activiteiten, zoals zwaar tillen en seksuele activiteit, gedurende enkele maanden na de operatie vermijden.

Emotioneel was het herstelproces een achtbaan. Er waren dagen waarop ik me ongelooflijk en dankbaar voelde voor mijn nieuwe lichaam, en er waren ook dagen waarop ik me overweldigd en bang voelde. Het was een hele opgave, maar dankzij de therapie en de steun van mijn dierbaren kon ik er doorheen komen. 

Over het geheel genomen was het herstelproces zwaar, maar ik ben zo blij dat ik er doorheen ben gegaan. Ik voel me een nieuw mens en kan eindelijk mijn leven leiden als mijn authentieke zelf.


Agata Pajor: Welk advies heb je voor andere transgenders die een billenoperatie overwegen?


Alex: Mijn advies zou zijn om onderzoek te doen, met andere transgenders te praten die een operatie hebben ondergaan, en een weloverwogen beslissing te nemen. Zorg ervoor dat u de risico's, voordelen en het herstelproces begrijpt, en zorg ervoor dat u over een krachtig ondersteuningssysteem beschikt.

Het is ook belangrijk om geduld met jezelf te hebben en jezelf de tijd te geven om zowel fysiek als emotioneel te herstellen. Een grote beslissing en een grote verandering, en het is oké om je overweldigd of bang te voelen. Bedenk dat u niet de enige bent en dat er mensen en middelen beschikbaar zijn om u door het proces te helpen.

En tot slot: laat de mening of verwachtingen van iemand anders uw beslissing niet beïnvloeden. Een bodemoperatie is een persoonlijke keuze, en het belangrijkste is dat u doet wat goed is voor u en uw geestelijke en lichamelijke gezondheid.

 

Plannen voor een operatie? Probeer Emisil!

Black FTM


laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.